Διατροφη B.A.R.F

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Ιστορια της B.A.R.F

Είναι τα αρχικά από τις λέξεις Biologically Appropriate Raw Food. Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά τρέφονταν με ωμή τροφή σε πολλούς πολιτισμούς για αιώνες, η επισημοποίηση αυτού του προγράμματος σίτισης οφείλεται σε έναν Αυστραλό κτηνίατρο, τον Ian Billinghrust.

Η θεωρία της διατροφής αυτής είναι το πώς τρεφόταν ο σκύλος στην φύση εδώ και χιλιάδες χρόνια, η απόδειξη αυτού ο λύκος και ο άγριος σκύλος της Αυστραλίας Dingo. Είναι αρπακτικό και η διατροφή του είναι κυρίως μικρά θηράματα.

Είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι ο πρόγονος του σύγχρονου σκύλου είναι ο λύκος. Η διαδικασία της εξημέρωσης όπου οι πρόγονοί μας αφαίρεσαν την ‘’αγριότητα’’ των λύκων, συνεπάγονται με εκατοντάδες χρόνια επιλεκτικής αναπαραγωγής. 

Σε αυτή τη διαδικασία, οι πρόγονοί μας εκτρέφανε χιλιάδες ‘’διαφορετικής όψης λύκων’’.

Μπόρεσαν να κάνουν μόνο δύο αλλαγές στους λύκους, άλλαξαν την εμφάνιση τους και το μυαλό τους. Αυτό που δεν μπόρεσαν να αλλάξουν ήταν τις βασικές εσωτερικές λειτουργίες και τη φυσιολογία του λύκου. Ως εκ τούτον οι βασικές λειτουργίες και η φυσιολογία του σύγχρονου σκυλού δε διαφέρει από αυτές του προγόνού του, τον λύκο.

Το βασικό περιβάλλον που απαιτεί το σύγχρονο σκυλί από την άποψη της άσκησης και της διατροφής είναι ακριβώς η ίδια όπως ήταν και εξακολουθεί να είναι για το λύκο, δηλαδή το να τρέφεται με ωμή τροφή.

Από τη στιγμή που ο σκύλος ξεκινάει να τρέφεται με ωμή τροφή, φαίνονται άμεσα οι πρώτες αλλαγές και εντός μερικών μηνών βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του σκύλου σας.

Τι ειναι η διατροφη B.A.R.F

Η διατροφή αυτή μιμείται τη διατροφή του λύκου και του άγριου σκύλου της Αυστραλίας Dingo, έτσι και ο σκύλος πρέπει να καταναλώνει ωμή τροφή, όπως τρεφόταν εδώ και χιλιάδες χρόνια καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξής του.

Στη διατροφή αυτή ο σκύλος καταναλώνει ωμό κρέας – κόκαλα, λαχανικά, φρούτα, εντόσθια. Όλα φρέσκα, όπως και στη φύση, χωρίς προσθήκες βλαβερών ουσιών, συντηρητικών και διαφόρων άλλων χημικών που καταστρέφουν την υγεία του σκύλου, προκαλούν καρκίνους, αρρώστιες, δερματικά και διάφορα άλλα προβλήματα.

Η διατροφή B.A.R.F δίνει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξη του σκύλου. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τον σκύλο μας είναι να τραφεί με ωμά.

ποια Τα οφελη της

N
άριστη αφομοίωση της τροφής (έως και 85%)
N
ελάχιστες ακαθαρσίες, σφιχτές
N
αυξημένη ενέργεια
N
υγιές και λαμπερό τρίχωμα
N
καθαρή αναπνοή
N
ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
N
βελτίωση δερματικών προβλημάτων
N
μέθοδος θεραπείας τροφικών αλλεργιών
N
παρέχει φυσική πηγή ασβεστίου και ανόργανων συστατικών
N
σωστή και σταδιακή ανάπτυξη κουταβιών
N
άριστες αιματολογικές εξετάσεις
N
επεκτείνει τη μακροζωία
Καλέστε μας στα:
210-9404797, 210-4836067