συχνεσ ερωτησεισ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

θελετε να μαθετε περισσοτερα;    καλεστε μασ στο: 210-9404797 

Τι ειναι η διατροφη B.A.R.F;

Η διατροφή B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food, ή Βιολογικά Κατάλληλη Ωμή Τροφή) είναι μια μέθοδος διατροφής που διέδωσε ο Αυστραλός κτηνίατρος Ian Billinghurst. Η θεωρία της διατροφής αυτής είναι το πώς τρεφόταν ο σκύλος στη φύση εδώ και χιλιάδες χρόνια, η απόδειξη αυτού, ο λύκος και ο άγριος σκύλος της Αυστραλίας, Dingo (είναι αρπακτικό και η διατροφή του είναι κυρίως μικρά θηράματα).

Στη διατροφή αυτή ο σκύλος καταναλώνει ωμό κρέας-κόκαλα, λαχανικά, φρούτα, εντόσθια. Όλα φρέσκα, όπως και στη φύση, όπως τρεφόταν εδώ και χιλιάδες χρόνια καθ’ όλη την διάρκεια της εξέλιξής του , χωρίς προσθήκες βλαβερών ουσιών, συντηρητικών και διαφόρων άλλων χημικών που επιβαρύνουν την υγεία του σκύλου.

Η διατροφή B.A.R.F δίνει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία και την ανάπτυξη του σκύλου. Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για τον σκύλο μας είναι να τραφεί με ωμά.

Γιατι να ξεκινησω διατροφη B.A.R.F η αλλιως ωμη τροφη στον σκυλο μου;

Ο βασικότερος λόγος είναι διότι στις τροφές που παράγουμε δεν χρησιμοποιείται κανένα είδος συντηρητικού και ο μόνος τρόπος διατήρησης του προϊόντος είναι η κατάψυξη.

Η αλήθεια είναι ότι η ωμή διατροφή στην Ελλάδα ήταν κάτι άγνωστο για το 99% των ιδιοκτητών σκύλων πριν από μερικά χρόνια. Τα τελευταία χρόνια όμως είναι αρκετά διαδεδομένη και πλέον σχεδόν όλοι έχουν ακούσει για αυτό το είδος διατροφής.

Από τη στιγμή που ο σκύλος ξεκινάει να τρέφεται με ωμή τροφή, φαίνονται άμεσα οι πρώτες αλλαγές και εντός μερικών μηνών βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του σκύλου σας.

Ποια ειναι τα οφελη της διατροφης B.A.R.F;

 • Άριστη αφομοίωση της τροφής (έως και 85%)
 • Ελάχιστες ακαθαρσίες, σφιχτές
 • Αυξημένη ενέργεια
 • Υγιές και λαμπερό τρίχωμα
 • Καθαρή αναπνοή
 • Ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος
 • Βελτίωση δερματικών προβλημάτων
 • Μέθοδος θεραπείας τροφικών αλλεργιών
 • Παρέχει φυσική πηγή ασβεστίου και ανόργανων συστατικών
 • Σωστή και σταδιακή ανάπτυξη κουταβιών
 • Άριστες αιματολογικές εξετάσεις
 • Επεκτείνει τη μακροζωία

Υπαρχει καποιος κινδυνος με σαλμονελα η καποιο βακτηριο;

Ο σκύλος δε μπορεί να νοσήσει σαλμονέλα. Το πεπτικό του σύστημα είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε να απομακρύνει τα βακτήρια πριν αυτά καταφέρουν να πολλαπλασιαστούν και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η ικανότητα των σκύλων να εκκρίνουν υδροχλωρικό οξύ είναι εξαιρετική,προκειμένου να υποβοηθήσει την άμεση διάσπαση της πρωτεΐνης και να θανατώσει τα βακτηρίδια ακόμη και σε κρέατα που βρίσκονται σε αποσύνθεση.Οι σκύλοι και οι γάτες είναι ικανοί να διατηρήσουν το γαστρικό pH τους γύρω στις 1 εως 2 μονάδες

Ποτε μπορω να ξεκινησω διατροφη B.A.R.F στο κουταβι μου;

Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω;
Από την στιγμή που έχουμε το κουτάβι στα χέρια μας και έχει φύγει από την μάνα του(40-50 ημερών) μπορούμε να ξεκινήσουμε να το ταΐζουμε με τα πλήρη γεύματα που παρέχει η Voldog.

Τι πρέπει να προσέξουμε, αρχικά θα το αφήσουμε μερικές ώρες χωρίς φαγητό και μετά θα προχωρήσουμε σε μικρά γεύματα από την τροφή. Είναι φυσιολογικό να δούμε ίσως τις πρώτες 2 μέρες “περίεργες” ακαθαρσίες, λόγω του ότι πριν παραλάβουμε το κουτάβι μας πιθανόν αυτό να τρεφόταν με άλλο είδος τροφής. Από την τρίτη μέρα σίγουρα θα δούμε
πολύ λίγες, σφιχτές και χωρίς μυρωδιά ακαθαρσίες.

Χρειαζονται οι υδατανθρακες στη διατροφη του σκυλου;

Οι υδατάνθρακες δεν είναι απαραίτητοι στη διατροφή του σκύλου. Έρευνες δείχνουν πως υπάρχει υψηλή συσχέτιση με μια σειρά από εκφυλιστικές ασθένειες. Το άμυλο που περιέχεται στους υδατάνθρακες μετατρέπεται σε σάκχαρα με
αποτέλεσμα να επιδεινώνουν τα αρθριτικά, το διαβήτη, τις δυσπλασίες και το πάγκρεας.

Σε σκυλιά που είχαν ή έχουν καρκίνο απαγορεύονται τα δημητριακά μιας και τα καρκινικά κύτταρα τρέφονται με σάκχαρα. Τους απαραίτητους υδατάνθρακες ο σκύλος τους λαμβάνει ήδη από λαχανικά και φρούτα. Γι’ αυτό και εμείς στη τροφή
που παρασκευάζουμε δεν χρησιμοποιούμε σιτηρά.

Κανει να τρωει ωμα κοκκαλα;

Προσοχή! Τα κόκκαλα πρεπει να είναι ωμά.Με το βράσιμο, το ψήσιμο ή γενικώς με το μαγείρεμα αλλάζει η σύσταση του κοκκάλου κ γίνεται δυσκολοχώνευτο μπορεί και αχώνευτο, με αποτέλεσμα να γίνει επικίνδυνο κατά την κατάπωση η την αποβολή.

Σωστή επιλογή είναι τα μοσχαρίσια πλευρά ή ακόμη και το μοσχαρίσιο κότσι απλώς στο κότσι περίεχει μέσα άσπρο μεδούλι το οποίο υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει διάρροια.

Ποσο πρεπει να τρωει ο σκυλος μου;

Ο κάθε σκύλος έχει τις δικές του διατροφικές ανάγκες. Ανάλογα με τα κιλά,την ηλικία και την δραστηριότητα υπολογίζεται το ημερήσιο γεύμα του. Ένα ενδεικτικό ποσοστό για την ημερήσια ποσότητα γεύματος για έναν ενήλικο σκύλο είναι το 2% – 3% και για ένα κουτάβι το 4% – 10% του σωματικού του βάρους.

Έαν ο σκύλος τρέφεται με λιχουδιές και σπιτικό φαγητό δεν θα καταναλώνει όλο το ημερήσιο γεύμα γιατί θα χορταίνει από αυτά που ήδη θα έχει φάει. Επιπλέον η αφομείωση της τροφής δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και αυτό θα φανεί στις ακαθαρσίες. Καλό θα ήταν όταν επιλέγουμε την ωμοφαγία σαν τρόπο διατροφής να είμαστε πιο προσεκτικοί.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ VOLDOG

ΣΥΝΙΣΤΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΡΟΦΗΣ VOLDOG

ΗΛΙΚΙΑ ΣΚΥΛΟΥΧΑΜΗΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΜΕΤΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
30 ημερών- 3 μηνών7% του σωματικού του βάρος8% του σωματικού του βάρος10% του σωματικού του βάρος
3 – 5 μηνών5% του σωματικού του βάρος6% του σωματικού του βάρος7% του σωματικού του βάρος
5 – 7 μηνών4% του σωματικού του βάρος5% του σωματικού του βάρος6% του σωματικού του βάρος
7 – 9 μηνών3% του σωματικού του βάρος4% του σωματικού του βάρος5% του σωματικού του βάρος
9 μηνών και άνω2% του σωματικού του βάρος3% του σωματικού του βάρος4% του σωματικού του βάρος
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟ2%  του σωματικού του βάρος2% του σωματικού του βάρος3% του σωματικού του βάρος

ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΣΑΕΩΣ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΥΗΣΗΣΕΩΣ 6  ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ ΚΥΗΣΗΕΩΣ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΤΑΒΙΩΝ
3-4% του σωματικού του βάρος4-5% του σωματικού του βάρος5-6% του σωματικού του βάρος

ΘΗΛΑΖΟΥΣΑΧΑΜΗΛΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΜΕΤΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
5% του σωματικού του βάρος6% του σωματικού του βάρος7-8% του σωματικού του βάρος

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

 • ΒΗΜΑ 1 : Επιλέγουμε την ηλικία του σκύλου μας.
 • ΒΗΜΑ 2 : Επιλέγουμε τη δραστηριότητα του σκύλου μας.
 • ΒΗΜΑ 3 : Πολλαπλασιάζουμε τα κιλά του σκύλου επί το ποσοστό (%) που αναλογεί.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Ένας σκύλος 10 μηνών, 25 κιλών με μέτρια δραστηριότητα χρειάζεται 750γρ VOLDOG τροφής ημερησίως.
[ 25 kg X 0,03 = 0,750 kg ]

Πως γινεται μια σωστη αιμοληψια;

Όλοι κάνουμε αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στον σκυλο μας,χωρίς να λαμβάνουμε υπ’οψιν το μέρος της νηστείας. Όπως σε μας έτσι και στους σκύλους και γάτες θα πρέπει πρίν την αιματοληψία να έχει τηρηθεί τουλάχιστον μια 24ωρη νηστεία και το τελευταίο του γεύμα κατά προτίμηση να είναι κοτόπουλο,οχι μοσχάρι ή αρνί, για να έχουμε σωστές τιμές στα αποτελέσματα.

Καλέστε μας στα:
210-9404797, 210-4836067