ΠΙΤΟΥΡΟ ΒΡΩΜΗΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ)

ΤΙΜΗ: 3,00 € (500 gr)

περιγραφη:

Η βρώμη ανήκει στην οικογένεια των δημητριακών. Είναι δημητριακό, που προέρχεται κυρίως από το φυτό Avena sativa (Βρώμη η εδώδιμη), της οικογένειας των Αγρωστωδών (Graminae). To πίτουρο της βρώμης όπως είναι φυσικό αποτελείται κυρίως από φυτικές ίνες -διαλυτές και αδιάλυτες- σε αναλογία μάλιστα σχεδόν 50/50, πράγμα που κάνει τη βρώμη το πρώτο δημητριακό σε περιεκτικότητα αδιάλυτων ινών, ισότιμη ποσότητα με τα μήλα και άλλα φρούτα και λαχανικά.

οφελη:

Οι ίνες που περιέχονται στο πίτουρο βρώμης έχουν δύο σημαντικές ιδιότητες. Πρώτον, είναι πολύ απορροφητικές και επομένως γεμίζουν το στομάχι και προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού. Δεύτερον, είναι εξαιρετικά κολλώδεις. Έτσι, όταν φτάνουν στο λεπτό έντερο, «παγιδεύουν» τις υπόλοιπες τροφές που περιβάλλουν το πίτουρο βρόμης, εμποδίζοντας το πέρασμά τους στο αίμα. Ουσιαστικά, δηλαδή, οδηγούν σε απώλεια θερμίδων στο έντερο που φτάνει το 30% των θερμίδων που προσλαμβάνουμε.

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ:

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε , σίδηρο , μαγγάνιο, ασβέστιο φυτικές ίνες (β-γλυκάνες)

Καταλληλo για:

N

τον έλεγχο της δυσκοιλιότητας

N

την δέσμευση των καρκινογόνων ουσιών

N

την ρύθμιση της χοληστερόλης

N

τη βελτίωση του σακχάρου του αίματος

N

τη μείωση των λιπιδίων στο αίμα

N

γρήγορο κορεσμό και μείωση της όρεξης

Το χρησιμοποιούμε στο φαγητό

Η κατανάλωσή τους πρέπει να είναι γύρω στις 1-2 κουτάλια ημερησίως, για να μην παρασυρθούν μαζί με τις επιζήμιες ουσίες και συστατικά ωφέλιμα όπως: μαγνήσιο, ασβέστιο και άλλα μέταλλα.

Φυλάσσεται σε προστατευμένο από το φως σε δροσερό και ξηρό μέρος

Καλέστε μας στα:
210-9404797, 210-4836067